Softwix

Mindig szerettem azokat a projekteket amikre nem hat az idő. A mondani valója, minősége megállja az idők próbáját lássa azt akármikor a szemlélő!
Furcsa, de Softwix különleges, E.DOLL projektje pontosan ilyen mivel közel hat éve kezdte ezt a sorozatot de valahogy mégiscsak most, a sorozatban elkészült legújabb munkája kapcsán jött szembe velem és egy momentumból látni lehetett, hogy érdemes jobban körbenézni az alkotó háza táján! A munkák többsége Franciaországban található de lehetne akár itt a sarkon is. Szívesen látnám mondjuk!
2014 elején kezdődött az E.Doll projekt. A munkák lényegében szerkesztett fotók fekete háttérrel rendelkező nők arcáról amik XXL formátumban vannak ragasztva az utcán vagy olyan falfelületeken amik a legjobban illenek az adott portréhoz és ezt azt hiszem többnyire kiválóan sikerült is megtalálni hiszen ez is fontos a tökéletes interakció megragadásához. Ezeknél a munkáknál talán a legjobb ha szemtől szemben láthatja az ember mert az válthat ki igazi hatást hogy aztán mindenki szabadon megalkothatja ebből az élményből a saját történetét …
Az E.Dolls mindegyike ugyanakkor maga a felszabadult nő … Mindegyik gyönyörű, ám arcukon ott van életük lenyomata. Mindannyian egy történetet mesélnek az arcukkal, annak történetét mondják el, hogy a létezés egyszerűsége sem olyan könnyű mindig, a folyamatos tanulás, fejlődés nehézségeit, az emberek állandó rohanását,őrültségeit és pusztán az idő múlását.
Már-már tökéletes játék babákká változott arcok mindannyian szépek, de a tökéletes műanyag szépségek mögött ott rejtőzik a valóság is, a sebek is amik túl valóságossá teszik a dolgot, mondhatnám túl emberivé…
A modern nő az olyan nő, aki magánéletet és a sikeres szakmai karriert is fel tud mutatni és ezt a nőképet nyomatja a nyugati társadalom adagolja a női magazinokon, a divat világon és a reklámkampányokon keresztül …
Egy nő, aki sikeresen ötvözi a sikeres karriert, a gyermekek nevelését ( Boldog Anyák Napját! 🙂 ) , a kifogástalan otthont, a szexi és kifinomult megjelenést, a barátságok fenntartását és a szerelmi életet mondhatnám egy szuper nő … De a ez még nem is elég egy szuper nőnek hiszen a modern nőnek gyönyörűnek, karcsúnak, szexinek, időtlennek és ránctalannak kell lennie …Csak sajnos ebben az őrült versenyben eltévednek, megsérülnek, elszakadnak, elrontódnak… és ennek a lenyomata ez a projekt is.
Ne gondoljátok túl! Legyetek önmagatok!
Nem számít mikor kezdődött és mikor ér véget ha lesz olyan, mindenképpen kiemelkedő projekt amit mostantól figyelemmel fogok kísérni.

írta / amorfart