…. Shepard Fairey – Vancouver , Kanada ….

Tegnap startolt a kanadai Vancouverben a legendás Shepard Fairey ismertebben Obey Giant legújabb, az elmúlt 30 évet átfogó bemutatója!
A “Facing the Giant: Three Decades of Dissent” címen futó kiállítás a BAF (Burrard Arts Foundation) közreműködésével jött létre!
A nagyszabású kiállítás mellé természetesen dukált egy nem kevésbé nagyszabású falfestmény is ami azért is csodálatos dolog mert egy ilyen alkotás kölcsönhatásba lép az egész várossal, és megváltoztatja az egész városképet. Az emberek úgy találkozhatnak a művészettel a mindennapi életükben, hogy belépnének egy galériába vagy múzeumba. 🙂
Ez az új “Earth Justice” címre keresztelt freskó felhívás arra, hogy tiszteljük és ápoljuk a bolygót és igenis ismerjük fel, hogy egyéni és együttes tetteink, fellépéseink drámai módon befolyásolják a jelenlegi és a jövő generációit. A Föld igyekszik egyensúlyban tartani az egymástól függő ökoszisztémákat de mára nehezen tudja ellensúlyozni a szén-dioxid-kibocsátás, a szennyezés és a környezet pusztításának jelenlegi mennyiségét és erre mindenképpen fel kell híni az emberek figyelmét minden nap az ilyen és az ehhez hasonló muralok segítségével! A jövő a Mi kezünkben van, és gyermekeink életminősége nagyban függ attól a példától, amelyet most mutatunk Nekik. Vancouver város támogatja a környezetvédelmi projekteket és ha minél több város ugyanígy tesz akkor talán jobb hely lesz idővel ez a bolygó!
A falfestmény elérte a célját mert méretének és Shepard Fairey művészeti stílusának köszönhetően nem lehet elmenni mellette úgy, hogy észre se vegyük és legalább egy pillanatra el ne gondolkodjunk a dolgokon!
Gyönyörű munka!

írta / amorfart