Luis Gomez de Teran – Grotte , Olaszország

A szicíliai street art élet egyik kiemelkedő helyszíne és ahol már számos nagynevű alkotó letette a kézjegyét az a régies hangulatú, szűk kis utcáiról is ismert Grotte település.
Itt, az egyik tipikus, régi ház tűzfalán követte el új falfestményét a venezuelai származású, Olaszországban élő street art művész Louis Gomez de Teran.
Gomez inspirációját a barokk festészetből meríti, leginkább talán a Caravaggio féle iskolából. Kedvenc témái mitológiai jellegűek, különös tekintettel a görög és a keresztény mitológiára ezeken túl pedig az emberi test kutatása inspirálja mind a szépség, mind az elmúlás pillanataiban. Kiemelkedően pontos és kifinomult technikája, ahogy azt kell a szimmetriára, a fényre és a kontrasztokra épít.
Ha vásznon látnám ezt a festményt akkor is megemelném a kalapom de így egy házfalon, ráadásúl egy “láncos kőfülbevalóval” kiegészítve igazán hatásos.
Sem több, sem kevesebb egy szemet és szívet gyönyörködtető tökéletes alkotásnál amit csak egyszerűen csodálni kell. Ezen túl kár is lenne belelátni mindenfélét.
Persze, mi van ha azt mondom, hogy a portré egy fiúról készült!?
Zseniális cucc!

Írta: amorfart