…. Koronavírus körkép ….

#maradjotthon . Ezzel kezdeném a jelenlegi korona vírus miatt kialakult helyzetet de azért az utcán és a street art, designer és művész világban nem állt meg azért az élet! Pár hete nem gondoltuk volna még azokat a dolgokat amikkel a az elmúlt időszakban szembe kell néznünk. Megváltozott a világ nincs mese…
Nehéz helyzetben van most a street art művész az Európában és a világban sorra elrendelt kijárási tilalmak miatt de ahogy látom sokakat, sőt talán mindenkit foglalkoztat ez a téma és sokan nem is hagyják szó nélkül és van aki komolyra és van olyan aki viccesebbre vette a témát! Kicsit szétnéztem tehát a világ minden táján, hogy hogyan látják a művészek ezt a járványt amolyan múltheti ötös jelleggel. Aztán meglátjuk, hogy lesz-e ebből a posztból amolyan folytatás vagy folytatások de nagyon remélem, hogy mihamarabb elfelejthetjük az egészet és csak egy emlék marad ez a rövid és koránt sem teljes összefoglalás…

Az egyik legmeghatóbb és leginkább kifejező munka a a Francia stencil művész C215 alkotása amiből látszik, járvány ide vagy oda a legfontosabb mégiscsak a szerelem, szeretet :

Hasonlóan gondolja a dolgot és ezzel az egyik kedvenc munkám a témában the rebel bear cucca :

Központi probléma a maszkok hiánya a világban viszont a viselése sokat segíthet és erre reflektál sorrendben Eddie Colla , FAKE és Swed oner is :

RNST az otthoni tanulást mutatja be ( bár talán azért ez egy kicsit túlzás verzióban ) :

Dan23 az otthon maradásra buzdít mindenkit:

Teachr1 a tárgyak, dolgok és konkrétan wc papír értékének átértékelődésére hívja fel a figyelmünket és amin tényleg jó ha elgondolkozunk :

A jó öreg Flying Förtress amolyan Home Office-ban dolgozik és képeslapokat gyárt amihez Te is hozzájuthatsz ha szerencséd van :

A New Yorki Jason Naylor is karanténban van hiszen a tengeren túl is leállt az élet és a Norvég Pøbel is reagált a vírusra :

Itthon, Magyarországon is helyzet van hiszen Kolodko Mihály Mekk Elek szobra is maszkot kapott. Nagyon vigyáznak a “mesterre” hiszen ahogy most maszk télen sál járt neki és remélem a maszk is lekerül róla úgy ahogy a sál is :

peSTickers Dr. Bubóval és Ursulával a nővérrel indította be a Home Office üzemmódot.

renyagyár a szépség ipar problémáin, nehézségein gondolkodott el és azt hiszem talált megoldást is :

mr.zero magát a vírust festette meg egy sajátos formában :

Aztán a designerek is tudnak szépet alkotni és nem rémisztően az otthon maradásra bírni :

És végül amolyan érdekesség képen és talán csak az rengeteg otthon töltött idő szülte meg a legendás, nagy múltú játék a LEGO ezen csodáit :

Szóval azért jó látni, hogy zajlik az élet a nehézségek ellenére is de most felelősség teljesen kell viselkednünk és akinek nem kell dolgoznia ezekben a napokban jobban teszi ha tényleg otthon marad.
Addig is remekül fel lehet készülni az újabb szabad téri alkotásokra amint az lehetséges!
Alkotni otthon is lehet, vagy csak rajzolgassatok…
Vigyázzatok Magatokra.

írta / amorfart