…. Koronavírus körkép – 2 ….

#maradjotthon . Már a múlt héten mikor leírtam, Hogy : ” Aztán meglátjuk, hogy lesz-e ebből a posztból amolyan folytatás…” gondoltam, hogy lesz mert sajnos nem fog elmúlni ez a járványhelyzet egyik napról a másikra.
A kérdés most már viszont az, hogy hány poszt fog összegyűlni ezzel a helyzettel kapcsolatban amíg azt nem mondhatjuk, hogy túl vagyunk a dolgon…
Ha lehet nehéz egy utcai alkotó minden napja ezekben a kijárási korlátozásokkal és tiltásokkal teli időkben akkor most tényleg az de örömmel látom, hogy a kreatív elmék dolgoztak ezekben a napokban is és sokan sokféle képen látják a koronavírus elleni küzdelmet és a társadalmi hatásokat! Ezúttal is egy sor alkotást szedtem össze a világ minden tájáról…

Kezdjük mindjárt ezzel ami talán az egyik legbetegebb meló a koronavírus járvány kitörése óta és amire nem is találok magyarázatot. Ez a gyöngyszem a koppenhágai street art művész , Andreas Welin legújabb alkotása.
Nagyon kemény cucc és értetlenül állok a dolog előtt de gondoltam, talán jó ha ezt Ti is látjátok!

Az Afgán származású street art művésznő, Shamsia Hassani gyönyörű munkája a koronavírus erejéről és emberek otthonaikba történő bezártságára reflektál. Annyira szép és igaz, hogy belehasad az ember szíve!

ICY AND SOT is erre a bezártságra reagál csak egy kicsit “nagyobb léptékben”…

HIJACK egy nagy erős munkával hívja fel a figyelmet arra, hogy valójában egy láthatatlan ellenséggel történik a harc!…Ez bizony háború!

Az iráni street art művész, khamoosh finoman kéri, hogy mindenki menjen haza és maradjon otthon!

Tristan Eaton-nak sem tetszik annyira ez a “mozi”!…

A Dán Rasmus Balstrøm a biztonság és a védő felszerelések fontosságára hívja fel a figyelmet egy realisztikusan nyomasztó falfestményen keresztül.

Dorian a Santiago de Chilei street art művész szerint sem lesz egyhamar vége a karantén időszaknak viszont ahogy elnézem Ő felfogja találni magát! 🙂

Azért volt aki ezúttal is viccesre vette a dolgot mint a Francia graffitis Jérémy Syro aki a pánikoló felvásárlóknak üzen és nyújt vigaszt akiknek nem jutott wc papír, hogy a jó öreg Indiana Jones is rajt van az ügyön!

A járvány észak-amerikai központja kétségtelenül New York állam ahol a folyton nyüzsgő utcák apokaliptikus ürességet mutatnak és valahol elképesztően érdekes és ijesztő is egyben és itt, pontosabban a Brooklyni metro egy falán fejti ki Jilly Ballistic a véleményét arról, hogy manapság mi is a normális. Vigyázzatok Magatokra!

Itthon ami jó hír, hogy Ternovszky Béla vezetésével az Intermaus és maga Grabowski is beszállt a koronavírus elleni küzdelembe…

És örömmel látom, hogy az MKKP BP XII. kerületének kiváló gondolkodói kifejlesztették a biztonságos padot járvány idejére. Áttörő, nagyon nagy segítség lesz ez különösen vidéken! 🙂 Szép munka!

Viszont ahogy már a múltkor is írtam koronavírus ide vagy oda a legfontosabb az életben a szerelem és a szeretet így az egyik legkedvencebb alkotásom a héten az Pony Wave cucca és talán nem is kell kifejtenem, hogy miért.

Gyerekek, ez van!
Nemigen tudunk mást csinálni mint hősiesen otthon tölteni még egy kis időt!
Annak akinek pedig ez nem adatik meg az vigyázzon magára mert soha nem tudhatod, hogy mikor jön szembe ez a vírus és használ fel téged akár csak hordozóként, úgy hogy észre sem veszed! Ezért igazán veszélyes.
Alkotni otthon is lehet! Pihenjetek,  fessetek, rajzolgassatok…
Vigyázzatok Magatokra.

írta / amorfart