…. Artez – Minsk , Fehéroroszország ….

Mik is az “értékes dolgok” ?
Ugye…kinek mi!
Artez is erre kereste a választ az ugyan erre a címre ( “Precious things” ) keresztelt alkotásában! Főleg úgy, hogy ez a kérések között is szerepelt a festmény tervezésekor. Az alkotás így az helyett, hogy a kivitelezés elemeire koncentrált volna sokkal inkább a történetre összpontosít. Az pedig, hogy a falfestmény a Fehérorosz fővárosban, Minszkben kapott helyet az @urbansignal közreműködésével számos lehetőséget adott a helyi és a világ értékeinek kiemelésére! Ugyanakkor ez sem ilyen egyszerű hiszen ahogy mondtam mindenkinek mást jelenthetnek ugyanazok az ” értékes dolgok”!
A helyi erőknek például értékes a műben megjelenő szalma bagoly, a régi buszjegyek javítása, a “Vasilok” virág…
Arteznek például értékes az a megfigyelés, hogy a helyiek sokan elől hordják a hátizsákot a zsebesek kivédése érdekében és a kutyájáról ( @iuna_the_dog ) a műbe csempészett portré ami segít életben tartani az emlékét!
Nekem mint nézőnek pedig önmagában értékes a street art kultúra bővülése egy ilyen csoda darabbal és, hogy az elől hordott táska a laptoppal és a virággal egy anyára emlékeztet aki a világot mint a gyermekét hordozza magán és legalább annyira figyel rá, az apró menetjegy utalhatna a chilei tüntetéseket kiváltó menetjegy ár emelésekre…szóval, kinek mi?!
Értékes dolgok 13 emelet magasan!
Zseniális darab!

írta / amorfart