…. Alissa Khan-Whelan , Chris Godfrey , CJ Brown – London , UK ….

Annyira de annyira klasszul foglalták össze ezt a “Greta Thunberg jelenséget” Alissa Khan-Whelan, Chris Godfrey és CJ Brown, hogy el sem hiszem!
Az alkotó trió amúgy a nemrég összehozott “instagram tojásos” projekt miatt lehet ismerős.
Viszont történt a napokban, hogy az alkotók London egyik központi helyén a Trafalgar téren helyezte el a klima aktivista Greta Thunberg jégszobrát ezzel elismerve bátorságát és elszántságát a nemzetközi éghajlati mozgalmak elindításában, és ösztönözve egy generációt arra, hogy félelem nélkül vállalja a véleményét a világ vezetői előtt is…
Sajnos a napos időben a nap folyamán elolvadt az alkotás és valahol pont itt bújik el helyzet lényege, hasonlósága hiszen a munka az éghajlatváltozás és a világ állapotának kiváló ábrázolásaként jelenik meg, hacsak nem történik változás viszont benne van a pakliban, hogy maga a “Greta Thunberg jelenség” ( és erre utaltam az elején), olvad ugyan így el!
Kihasználják, nem lesz érdekes, nem lehet rajta élősködni…ennyi. Elfelejtjük, jön más aki érdekesebb, aktívabb vagy nem is tudom milyenebb.
Ne így legyen!
Elég nagy baj ez, hogy egy fiatal kislánynak kell ilyen nagyszabású dolgokkal foglalkoznia míg az erre nevezett emberek nem tesznek semmit és csak remélni tudom, hogy nem olvad, süllyed, felejtődik el Greta Thunberg és többiek a hasonló, tenni akaró, okos fiatalok akárcsak az emberiség, mert mindegyikre van azért elég nagy esély!
( Amúgy nagyon-nagyon király ez a projekt! 🙂 )

írta / amorfart