2020-as ötös

Volt baj idén elég.
Itt az év vége és ilyenkor szoktam egy pillantást vetni az elmúlt év street art munkáira. Érdekes ilyenkor látni, hogy milyen utat is jár be az utca kultúra az adott évben.
Vírushelyzet,utazási és kijárási korlátozások, rendezvények elmaradása és számos hátráltató történés fémjelezte 2020-at mégis akadt azért számos szép munka szerte a világban!
A személyes művészeti munkásságom idén a háttérbe szorult ami sajnos a cikkek számában is megmutatkozott de azért nyitott szemmel jártam hétről-hétre és szerencsére a sok nemzetközi és hazai művész gondoskodott róla, hogy nehéz dolgom legyen kiválasztani öt olyan kiváló falfestményt ami a legjobbak közül is kiemelkedik valamiért… szerintem.
Lássuk.

1.Vhils
Lourinhã egyik mólóját alakította át idén a légkalapácsával az általam nagyra becsült Portugál street art művész. Ez a kimagasló minőségű alkotás összes érdemét tekintve az idei év egyik legkomolyabb cucca!

2.Luis Gomez de Teran
Ez a munka az idén az egyik legszebb.
Semmi komoly, egyszerűen szép!
Nálam nagyon el van találva a helyszín és a stílus is!

3.Case Maclaim
Case dániai freskója remekül összefoglalja az idei évet de ezt már kifejtettem anno. Mindenképpen az öt között ennek a munkának a helye.

4.Pejac
A spanyol street art művész Pejac már az év elején összehozott egy számomra kedves melót aztán a Covid kapcsán is készített egypár kimagasló munkát. A listába mégis inkább az “árnyék favágós” alkotása miatt választottam be! Nagyon minimál de nagyon ütős.

5.Tripo
Itthon is zajlott azért idei év említhetném akár Taker silóját, 0036 MARK cuccait… de most egy nagyon szívbe markoló, rendkívül klassz Tripo projekt került be az Én idei listámba!
Tripo a hasonló Cserdiben készült fal után idén Somogyszentpálon kalandozott és helyi kissrácokkal közösen festett egy hatalmasat amit a jó hangulat és a minőségi munka fémjelzett. Imádom az ilyet!
A projekt egyébként a legújabb Brains klippben is helyet kapott…

Így láttam Én a múlt évet és nagy-nagy tisztelet azoknak is akikről nem esett idén szó. Minden művész számít!Nagyon sok alkotást szeretnék látni 2021-ben is és remélem könnyebb év vár mindnyájunkra!
Jók legyetek!

Írta: amorfart