…. TRISTAN EATON – New York , USA ….

A világ másik felén, New Yorkban sem volt jobb idő az elmúlt egy-két hétben mint itthon. Kellett az esőkabát és egy pulcsi sem ártott. Esős, szeles időjárás ellenére New Yorkot látni kell így mindegy milyen az idő menni kell és ott aztán van hova! Bármerre is sétál az ember minden sarkon valami különleges épületbe, látványba vagy történésbe botlik az biztos.

A múlt héten épp a “vasaló ház” szemügyre vételezése után sétálgattunk az 5 Ave-n és a 27th Streetnél és csak úgy bepillantottam egy sötét kis utcába és látom, hogy egy hatalmas tűzfalon egy méretes emelő kosárban épp valaki dolgozik, mire felkiáltottam: “Ott festi a tűzfalat a Csóka” ( Akkor még nem tudtam kit is Csókáztam le! 🙂 ) Közelebb érve derült ki, hogy a magasban Tristan Eaton alkot!
Az utca szintről elég nehéz volt jó képeket készíteni de messzebbről a látvány önmagáért beszélt mert tekintve a művész egyedi, összetett és aprólékos stílusát biztos, hogy egy pár perc megállásra készteti még az állandóan rohanó helyieket is! Szóval ez a kézzel festett, kollázs szerű alkotás biztos, hogy sokáig a járókelők kedvence és fotótémája lesz egy darabig ami amúgy a #THEGILDEDLADY címen fut!

Gyönyörű darab és kivételes érzés, hogy élőben láthattam a kivitelezés egy rövid szakaszát és bízom benne, hogy lesz még szerencsém és belebotlok még pár ilyen nagyszabású alkotó folyamatba! New Yorkban ez bármelyik sarkon megtörténhet!

Tristan Eaton 1978-ban született Los Angeles-ben és már tizenévesként elkezdte az utcai művészetet, festve mindent a hirdetőtábláktól a szemeteskonténerekig.szerte amerre lakott, legyen az London, Detroit vagy New York.

Tristan Eaton már vezető szerepet tölt / töltött be a reklám- és kereskedelmi művészeti szférákban, és olyan nevek bízzák meg megrendelésekkel mint a Nike, a Versace és még Barack Obama ügyfelek listáját erősíti!

Manapság Eaton az egyik legismertebb utcai művész és nagyszabású falfestményei aprólékos kidolgozottsággal és egyedülálló személyes stílusával keveredik, mindezt szabadkézi festéssel kivitelezve.

Eaton most leginkább a képzőművészetére és a nagyméretű falfestményére összpontosít amik több tucat városban találhatók a világ minden táján Párizstól – Sanghajig! Valamint munkáját a Modern Művészeti Múzeum (MoMA) állandó gyűjteményében is megtalálhatjátok!


https://www.instagram.com/p/Bw-aRHNBLWn/

írta / amorfart