…. PBOY – Párizs , Franciaország ….

A Francia street art művész, Pascal Boyart azaz PBOY legújabb munkáiról, vessetek rám követ de mindig az 1800-as évek végén népszerű pointilista irányzat jut eszembe és azt kell, hogy mondjam ha onnan jött az inspiráció ha nem akkor is ennek a különleges technikának az utcán való alkalmazása rengeteg lehetőséget rejt magában az mellett, hogy igazán látványos! Most pedig két dolog miatt is szeretném felhívni a figyelmeteket a művészre!

Először is a legújabb Párizsban elkövetett munkáját szeretném ajánlani Nektek ami egy a már fentebb emlegetett különleges stílusban készült Rembrandt portré ami egy kicsit azért a művész saját látásmódjára lett alakítva! A falfestmény a “Rembrandt dos au mur” címet kapta és az egyik sarkában egy különleges, a művész egy új kezdeményezésére való figyelem felhívás szerepel ami egyben a második ok amiért ma a művésszel foglalkozok!…
Talán tavaly év vége felé vezette be a művész a falfestményei szélén azt a különleges Bitcoin QR kód felhívást amitől azt várta, hogy az emberek adományokkal támogassák az utcai művészeket és a kezdeti kétségek ellenére bejött a dolog és a start óta közel 1000 dollár jött össze! Szenzációs ötlet, ami egy kicsit a jókor – jó helyen lenni mondás amolyan street art verziója és komolyan örülök, hogy működik még ha ezt Nálunk egyenlőre elképzelhetetlennek is tartom! De egyszer hátha…Támogassátok a művészetet!!!

írta / amorfart