…. OBEY – Sacramento , USA ….

Önmagában az a tény, hogy Shepard Fairey ismertebb nevén Obey Giant és kiváló csapata egy 15 emeletes falat festett meg Sacramentoban, már az is elképesztő teljesítmény, de…

nem ám csak úgy, hogy valamit fessünk akkor hanem ha már csinálunk valamit akkor az igenis legyen a legnagyobb egész Kalifornia államban! És legyen olyan elképesztő minőségű stencil munka, hogy könnybe lábadjon minden stencil kedvelő néző szeme! És akkor válasszunk az alkotáshoz egy olyan témát ami sokak számára közérthető és ha ez JohnnyCash és az éppen 50. évfordulóját ünneplő Folsom Prison albuma akkor az azon túl, hogy kiváló választás még éppen aktuális is lesz! Ráadásul ha a falfestmény az amerikai börtönpolitikai, bebörtönzési problémákra is felhívja a figyelmet az sem akkora baj hiszen Amerika “sikeresen” elérte a legmagasabb bebörtönzési arányt a világon mert már közel 2,3 millió embert börtönöztek be Amerika szerte! Mindenre gondolnak!
Hát,valahogy így működik az Obey Giant gépezet ami az elképesztően összetett és minőségi alkotásait szórja szerte a világban az Én nagy örömömre és remélem nem is mostanában áll meg!

írta / amorfart