…. Jef Aerosol – Évry , Franciaország ….

A stencil műfaj igazi, szó szerinti legendája, az idén 60 éves nantesi származású street art művész, Jef Aerosol fejezett be a napokban egy elképesztő méretű és összetettségű alkotást!

Ez a pali tényleg egy legenda, hiszen 1982 környékén ( kb. akkor születtem! 🙂 ) kezdett el stencil munkákat összehozni Franciaországban amikre akkoriban az underground rock és punk zene volt elég nagy befolyással és olyan nevek voltak ebben partnerei mint : Blek le Rat , Speedy Graphito vagy Miss Tic! Az egyedi stílusának középpontjában főleg karakterek szerepelnek, köztük a nagy klasszikus : az “ülő fiú” ami számos jó nevű kiállításnak is a részese! A jellemzően szürkeárnyalatos és pár bonyolultabb stencil rétegből álló munkái mellől soha nem hiányozhat a jellegzetes piros nyíl sem amiből azonnal felismerhető, hogy egy Jef Aerosol melót látunk!
A mostani, a franciaországi Évryben található School La Poule Rousse iskolájának oldalán készített, számos hatalmas stencilből összeállított alkotás fő témáját a gyerekek adták így pár ügyesen összeszerkesztett klassz portéból áll a fal a sarokban a már említett klasszikus ülő sráccal! Ezért is kapta ez a meló a “City Kids” címet, amiben a Mathgoth Galériának is vastagon benne volt a keze! A fotók önmagukért beszélnek és van egy kis rövid videó is ami amolyan stílus tanulmány és öröm nézni benne ahogy földre hullanak azok a hatalmas stencilek! Elképesztően szép, nagyívű munka! Minden elismerésem!…

írta / amorfart