…. INTI – Lyon , Franciaország ….

Már az első ecsetvonásokból látszott, hogy a franciaországi Lyon városának látképe egy kissé át fog alakulni!
Történt ugyanis, hogy a május 3.-a és 12.-e között megrendezésre kerülő Peinture Fraîche Festival-ra sikerült meghívni a legendás chilei street art művészt, INTI-t akinek a munkái mellett meg kell állni egy pillanatra mert nem lehet szó nélkül elmenni egy ilyen kimagasló stílusban és minőségben alkotó művész cuccai mellett!
Inti Castro egy graffiti művész és muralista aki a chilei Valparaíso kikötővárosában született és a neve Inkáról lefordítva annyit jelent, hogy a „Nap”. Tizenhárom éves korában kezdett el festeni falakat és azóta meg sem állt így lehet, hogy ma már világszerte az egyik legismertebb utcai művész.Chilében és világszerte számos városban festett már falfestményeket, többek között Norvégiában, Franciaországban, Lengyelországban, Hawaii-n és Libanonban valamint számos az utcai és graffiti kultúrával foglalkozó nemzetközi fesztiválon! Munkáiban a spanyol és a chilei őslakos örökség keveredik ami egy különös egyedi látásmóddal beoltva ihleti a karaktereit. Ezek a karakterek gyakran olyanok, mint a bábok, babák, és általában emberi alakokat vagy állatokat személyesítenek meg!
Ez a “SOLEIL” címre keresztelt munka is gyönyörű és gyönyörűen illeszkedik a művész eddigi munkásságába. Azonnal beazonosítható a sajátos, mély mondani való miatt valamint a színvilágából és stílusából kifolyólag mégis valahogy az az érzésem, és talán pont ezért is zseniális a dolog mert Inti mintha úgy vett volna vissza az előző aprólékos, kifinomult és részletgazdag munkáihoz és önmagához képest, hogy az mit sem vesz le az alkotás minőségéből és szerintem annak aki először lát Tőle egyáltalán valamiféle alkotást az soha nem is gondolná ezt! Kiemelkedő munka mindenképpen, le a kalappal!

írta / amorfart