2019-es ötös

Az idei egy elég sűrű év volt számomra de azért egészen pontosan 110 posztban foglalkoztam a street art világ ilyen-olyan dolgaival!
Az egész évben hétfőnként megjelenő előző heti összegzésekhez hasonlóan gondoltam nézzük meg melyek voltak az év számomra legemlékezetesebb munkái, hátha kibírok választani belőle ötöt!
Nah, ez nem is volt olyan könnyű de végül sikerült.
Idén valamiért inkább a mondani való, az alkotással közölni próbált üzenetek maradtak meg jobban mint a nagyívű falfestmények de a teljes igazság az, hogy ha bármelyiket az ötből kicserélném egy másik bemutatott alkotásra akkor sem lennék elégedetlen viszont a játékszabályok adottak és csak ötöt választhattam.
Íme:

1. Tristan Eaton / New York /
Ezt a munkát igazából azért választottam mivel volt szerencsém élőben követni a falfestmény létrejöttét New Yorkban és ez elég nagy hatással volt Rám!

2. Clet / Miami /
A kiváló közlekedési tábla átalakító Clet munkája a legkiválóbban mutatta be a népvándorlási és menedékkérő problémát ami az egész idei évben a vízcsapból is folyt. Briliáns cucc!

3. Banksy / Venezia /
Azt hiszem, hogy Banksy idén is bejelentkezett a street art királyok koronájáért hiszen magasan az egyik legemlékezetesebb cuccot hozta össze idén Velencében ami az elmúlt hetekben és ha minden igaz a mai napon is fényesen jelzi, hogy nagyon nagy baj van a világban, ami a globális időjárást illeti! – meg amúgy is!

4. Ronald Rael / New Mexico /
Gyönyörű példája a munka annak az egyszerű ténynek, hogy mind egyforma emberek vagyunk a földön és egy kicsit jobb lenne a világ, ha nem vennénk magunkat annyira komolyan!

5. Alissa Khan-Whelan , Chris Godfrey , CJ Brown
Hát, ez a cucc pedig az egyik kedvencem volt. Kiváló ötlet, üzenet és téma összegzés végtelenül kreatív módon!

Ha a jövő év is hasonlóan mozgalmas lesz azt gondolom nem fogunk unatkozni és remélem még zseniálisabb falfestmények, stencilek, graffitik, szobrok és egyéb meglepő alkotások jönnek szembe minden nap!
Boldog Új Évet!

írta / amorfart