…. 2018 European Stone Stacking Championship – Dunbar , Skócia ….

Annak idején mikor először láttam ilyet azt gondoltam, hogy mennyire klassz dolog köveket egymásra pakolni de biztos egy nagyobb mennyiségű ragasztó azért segített egy kicsit! Aztán kiderült, hogy pont ettől igazán menő dolog ez, hogy ezek a lélegzetelállító kiegyensúlyozott alkotások, semmiféle ragasztót nem igényelnek! Majd a dolog odáig fejlődött, hogy ez a fajta kikapcsolódás, koncentráció Világbajnokságot és Európa bajnokságot is megteremtett a maga szabályaival és mit ad Isten pont a napokban zajlott a 2018-as European Stone Stacking Championship a skóciai Dunbarban!

A kő egyensúlyozás a meditáció nagyszerű formáját nyújtja a művészeknek akik a nyersanyagokkal való munka során, amelyet a természetben elszórtan találnak a gravitációval és a nyersanyagokkal küzdve megteremtik a tökéletes egyensúlyt. A kő egyensúlyozás meditatív előnyei hasznos lehet a gyerekek számára is és ha elsajátítják ezt a tevékenységet a jövőben talán könnyebben egyensúlyt teremtenek magukban ebben a rohanó, stimulált világában. Ezt a műfajt lehet sokfajta helyen művelni a strandoktól elkezdve a folyó partokon át egészen a parkokig így elég nagy esélye van annak, hogy mindenki talál magának elegendő követ és megfelelő helyet a gyakorlásra.

Az idei Európa bajnokság győztese erkölcsi és pénzügyi támogatást is szerzett a jövő évi World Stone Balance Championship-re ami Llano-ban kerül megrendezésre, Texasban!
A kategóriák szabályairól itt tudtok több információt beszerezni amiknek köszönhetően az idei eredmények a következőképpen alakultak:

Felnőttek – A legtöbb kiegyensúlyozott kő :
1. – SP Ranza – 29db
2. – James Brunt – 28db
3. – Pedro Duran – 25db

Felnőttek – A legjobb művészi alkotás:

1. – Rocio Agar Marco
2. – Pedro Duran
3. – Dicey Turnbull

Megáll az ész ezeket az alkotásokat látva és bár az Én műfajomhoz a stencil vágáshoz is kell türelem de ahogy látom ez sem az idegbetegek sportja! 🙂
Aztán remélem hamarosan szurkolhatunk majd Magyar versenyzőknek is! Hajrá!

írta / amorfart