2018-as ötös

Az elmúlt hónapokban rászoktam arra, hogy minden héten szemügyre vettem az adott héten készült street art, graffiti alkotásokat a világban és minden fajta nagyobb körítés nélkül ötöt kiválasztottam mert gondoltam talán azért jó ha látjuk, hogy milyen klassz munkák születnek a különböző országokban. Így az év vége felé közeledve egy pillantást vetettem az idei évben készült mesterművekre és azt találtam ki, hogy ötöt megpróbálok kiválasztani amelyik valamiért mélyebb nyomot hagytak bennem és talán Bennetek is. A helyzet az, hogy nem is volt olyan egyszerű mert számtalan csodálatos projekt készült 2018-ban de hosszas fejtörés után Én ezt az ötöt választottam:

1. OBEY – Bécs , Ausztria
Azt biztosan tudtam, hogy OBEY bécsi kiállítását és utcai cuccait meg fogom említeni az idei öt kedvenc projektem között, egészen egyszerűen azért mert mocskosul bejött!

2. Banksy
Nem is tudom, hogy szólt-e valami nagyobbat street art fronton a világban mint amikor a legendás Banksy egy művészeti aukció közben szépen ledarálta a nyomatát! Ezt nem lehetett kihagyni!

3. Mark Jenkins x CALM – London , UK
Kiváló és emlékezetes projekt volt idén Mark Jenkinsék londoni installációja amivel az emelkedő számú angliai öngyilkosságok problémájára akarták felhívni a figyelmünket! Sikerült!

4. JEF AEROSOL – Évry , Franciaország
Idén ünnepelte 60. születésnapját a francia stencil művész legenda, Jef Aerosol akinek a jeles évforduló környékén elkövetett igazán klassz, kimagasló alkotásának mindenképpen helyet szerettem volna adni az idei év legjobb munkái között!

5. Basky – Budapest , Magyarország
És nem utolsó sorban nem hagyhattam ki az idei év hazai legütősebb pár rétegű stencil munkáját ami döbbenetes, hogy micsoda erővel bír!

Szerintem így!… Igazán klassz alkotások születtek az idén és az is lehet, hogy holnap már másokat vennék be az ötösbe de ami a lényeg, hogy jöhet az új év és jöhetnek az új melók! Csak festék legyen elég!

írta / amorfart